Ambientat en l'Antiga Grècia, aquest blog sobre l'Història de la Filosofia t'aproximarà al pensament dels filòsofs més destacats de tots els temps. Realitzat per: Marta Bargalló, Marta Clariana, Itziar Muiños i Ferran Galan.
Cercar en aquest blog
dissabte, 6 de novembre del 2010
DEFORMACIÓ DE LA REALITAT
Què en penseu d'aquesta imatge?? Qui creieu que en trobaria una explicació més lògica a aquesta, un filòsof o un científic? Per què?
Aquesta imatge és art, aquesta deformació de la realitat mitjançant l'ús de les perspectives de les escales, les entrades i sortides a l'exterior i els homenets pujant i baixant són una passada. Et fan veure que la realitat no és com ens la imaginem, perquè depèn de com te la miris és molt diferent entre si, o sigui que ens HAURIEM DE MIRAR LES COSES DES D'UN ALTRE PUNT DE VISTA, per a trobar una mica de varietat en tot allò que ens envolta, fer un joc de perspectives. Crec que un filòsof trobaria una expliació més lògica a aquesta imatge que un científic, perquè un científic ho intentaria entendre des del seu punt de realitat sense mirar-s'ho des d'una altre perspectiva , mentre que un filòsof pensaria totes les possibilitats possibles.
Aquesta imatge la veig com la imatge d'un pensament d'un filosof.
M'explico, els filosofs, volen donar-li moltes voltes a les coses per tenir diferents raonament i poder-los raonar. Aqui hi ha per exemple, quatre escales, totes situades de diferent manera, vol dir que en un dibuix, o en un pemsament, al cas dels filosofs, que en un mateix pensament o en un mateix dibuix, podem veure la mateixa imatge però de moltes formes diferents.
Escher, l’autor de la imatge, utilitza les més sofisticades tècniques de la perspectiva per crear representacions il·lusòries de l’espai que constitueixen autèntics problemes de percepció i concepció. De lluny, la imatge pot semblar real, però quan la veus més a prop, t'adones que no té cap sentit. Per tant, és com una pregunta filosòfica, que no té una solució real.
Després de veure aquesta il.lustració i llegir els comentaris puc dir que estic totalment d'acord amb el que ha dit la Marta Bargalló. És una clara imatge que ens pot fer adonar de que molts cops la realitat no és tal qual la veiem i que molts cops les coses van més allà dels nostres ulls i que hi han diversos punts de vista per on les podem mirar.
També opino que un filòsof entendria i donaria una opinio més lògica a aquesta imatge ja que el científic veuria que això és impossible de que succeïs i que no te una explicació lògica, científica. En canvi, el filòsof miraria més endins de la imatge i de el que és veu a simple vista, investigaria que ens vol transmetre com la podem mirar més allà del simple dibuix.
Aquesta imatge és art, aquesta deformació de la realitat mitjançant l'ús de les perspectives de les escales, les entrades i sortides a l'exterior i els homenets pujant i baixant són una passada. Et fan veure que la realitat no és com ens la imaginem, perquè depèn de com te la miris és molt diferent entre si, o sigui que ens HAURIEM DE MIRAR LES COSES DES D'UN ALTRE PUNT DE VISTA, per a trobar una mica de varietat en tot allò que ens envolta, fer un joc de perspectives.
ResponEliminaCrec que un filòsof trobaria una expliació més lògica a aquesta imatge que un científic, perquè un científic ho intentaria entendre des del seu punt de realitat sense mirar-s'ho des d'una altre perspectiva , mentre que un filòsof pensaria totes les possibilitats possibles.
Marta Bargalló
Aquesta imatge la veig com la imatge d'un pensament d'un filosof.
ResponEliminaM'explico, els filosofs, volen donar-li moltes voltes a les coses per tenir diferents raonament i poder-los raonar. Aqui hi ha per exemple, quatre escales, totes situades de diferent manera, vol dir que en un dibuix, o en un pemsament, al cas dels filosofs, que en un mateix pensament o en un mateix dibuix, podem veure la mateixa imatge però de moltes formes diferents.
Escher, l’autor de la imatge, utilitza les més sofisticades tècniques de la perspectiva per crear representacions il·lusòries de l’espai que constitueixen autèntics problemes de percepció i concepció.
ResponEliminaDe lluny, la imatge pot semblar real, però quan la veus més a prop, t'adones que no té cap sentit. Per tant, és com una pregunta filosòfica, que no té una solució real.
Marta Clariana
Després de veure aquesta il.lustració i llegir els comentaris puc dir que estic totalment d'acord amb el que ha dit la Marta Bargalló.
ResponEliminaÉs una clara imatge que ens pot fer adonar de que molts cops la realitat no és tal qual la veiem i que molts cops les coses van més allà dels nostres ulls i que hi han diversos punts de vista per on les podem mirar.
També opino que un filòsof entendria i donaria una opinio més lògica a aquesta imatge ja que el científic veuria que això és impossible de que succeïs i que no te una explicació lògica, científica. En canvi, el filòsof miraria més endins de la imatge i de el que és veu a simple vista, investigaria que ens vol transmetre com la podem mirar més allà del simple dibuix.
Milena García